Bettina Schjerbeck

Bettina Schjerbeck: Stærk på operations og kultur

Resumé: Bettina Schjerbeck, Direktør for Operations, People & Culture, Tamigo, startede som kommunikationsmedarbejder uden skrivebord. Hendes sprogevner og kritiske sans skabte resultater og nye karrieremuligheder. Med sit skarpe blik for, hvordan medarbejdere, processer og teknik bedst understøtter hinanden, har hun været med til at sikre Tamigo en plads blandt de førende i online workforce management løsning i Europa. Hun har været i advisory board for Lokalist.dk, der guider danskere til salg eller donation af brugte smartphones. Nu er hun i advisory boardet for Homey Media og ser frem til bestyrelsesarbejde for virksomheder, der har sundhed, bæredygtighed og mennesket i centrum.

Fra startup til vægtig spiller på europæisk marked
”Det er vigtigt for mig at skabe balance i virksomheden, så vækst ikke sker på bekostning af medarbejdernes trivsel, etik, mangfoldighed eller bæredygtighed. Ens arbejdsplads skal give mening,” fortæller Bettina Schjerbeck.

Hun startede som femte medarbejder i Tamigo og har været med på virksomhedens rejse fra startup til nu at være knap 70 medarbejdere med 25 nationaliteter og en ledelse, ligeligt repræsenteret af begge køn. Målet er at få kvindelige bestyrelsesmedlemmer til virksomheden, der har kunder i 20 lande.

Optimeret virksomhedens investeringspotentiale
”Ved at udfordre måden, vi driver virksomhed på, har jeg bidraget til bedre produkter og bedre samarbejde mellem sælgere, konsulenter, udviklere og supportere. For at undgå bias i rekrutteringsprocesser har jeg udviklet en særlig proces. Sproget i jobannoncer har f.eks. betydning for, om du kan tiltrække kvindelige it-uviklere eller mænd til support.”

Det er lykkedes mig at sikre lige løn i ledelsen i Tamigo og få grønt lys for at udvikle en ny lønmodel, der bl.a. respekterer medarbejdere, der har arbejdet lang tid i virksomheden. Loyalitet skal belønnes,” siger Bettina Schjerbeck.

I samarbejde med et reklamebureau i Hamborg har Bettina Schjerbeck haft ansvar for at udarbejde et nyt brand og en vision for Tamigo for at optimere virksomhedens investeringspotentiale. I 2019 indgik Tamigo en aftale med norske Viking Venture, der investerer i vækstvirksomheder inden for software, på 70 mio. DKK. Herefter er virksomheden godt på vej til at blive førende på det europæiske marked.

Internationalt mindset
Bettina Schjerbeck er vokset op i diplomatiet og et internationalt mindset. Hun har boet fem år i Teheran og syv år i München, hvor hendes far har været diplomat. Det har lært hende at navigere i forskellige kulturer og holde fast i egne traditioner. Dét og hendes erfaringer med det europæiske marked kan hun bl.a. bidrage med i bestyrelser.

Som medlem af advisory boardet i Lokalist har Bettina Schjerbeck været med til at udfordre ejeren ved at kræve handling bag ordene og zoome ind på, hvordan der kan tjenes penge på konceptet. Nu skal hun i Homey Media bidrage til at øge væksten inden for mediebranchen.

LinkedInprofil

KIB formidler vederlagsfrit kontakt til Bettina Schjerbeck som bestyrelseskandidat

Luk menu