Portræt_Pippi_1

Else Magård: Natur- og strategiudvikling

Resumé: Else Magård har som sekretariats- og administrationsleder af The Danish Research Institute of Translational Neuroscience, DANDRITE, på Aarhus Universitet gennemført en organisationsopbygning på tværs af fakulteter og institutter. Dermed har hun bidraget til et nyt tiltag i forskningsverdenen og fremmet det faglige arbejde. Nu har hun forladt den akademiske verden for at fokusere på egen konsulentvirksomhed NatureGenerator, der tilbyder rådgivning til ambitiøse naturprojekter. Samtidig brænder hun for at bidrage til bestyrelser, der vil fremme en grønnere og bedre verden.

Spændende at bidrage i bestyrelser
”Jeg deltog aktivt i DANDRITEs bestyrelse, hvor jeg havde en uformel, men vigtig stemme. Dertil var det mig, som stod for dagsorden, referat og det administrative arbejde forbundet med DANDRITEs bestyrelsesarbejde. Der blev lyttet til og taget højde for mine anbefalinger om DANDRITEs internationale samarbejde, økonomiske dispositioner og strategiske forhandlingsprocesser. Det er spændende at være med til at lægge strategien, og jeg ser frem til at bidrage i flere bestyrelser,” fortæller Else Magård.

Internationalt samarbejde, strategisk ledelse og politisk spil
Som ung spejder blev Else Magård ’født som leder’. Hun har senere opnået otte års bestyrelseserfaring fra spejderorganisationen KFUM, som bestyrelsesformand i den lokale spejder gruppe.

Siden påtog hun sig som universitetsstuderende i biologi at lede feltarbejdet for et joint venture forskningsprojekt i Ecuadors Amazon regnskov i halvandet år. Hun etablerede forskningsinfrastruktur og samarbejdsrelationer for forskningsprojektet – inklusiv rekruttering, instruktion og oplæring af feltarbejdere, landmålere, geografer og involverede forskere fra hele verden. Forskningsprojektet er blevet permanent og leverer fortløbende stigende forståelse af, hvordan den uforstyrret regnskov fungerer.

”Gennem hands-on erfaring fik jeg forståelse for drift, internationalt samarbejde, strategisk ledelse af projekter i en større organisation og det politiske spil. Samtidig lærte jeg at manøvrere under udfordrende omstændigheder og få folk til at arbejde sammen, selv om de kommer fra forskellige arbejdskulturer,” fortæller Else Magård.

Organisationsopbygning og rekruttering af topforskere
Siden har hun fortsat karrieren i den akademiske verden. Først som centermanager på Center for Massive Data Algorithmics (MADALGO) på Aarhus Universitet. Derefter som sekretariats- og administrationsleder på institut for hjerneforskning, DANDRITE. I begge positioner har hun haft stort ansvar for organisationsopbygning, for rekrutteringsprocesser af nogle af verdens bedste forskere og har sikret optimale arbejdsforhold og arbejdsmiljø i de internationale forskningsenheder. Hun har haft ansvar for administration, årsrapporter og budgetter på over 100 mio. DKK.

Passionen er at arbejde for natur og naturbevarelse gennem sin konsulentvirksomhed NatureGenerator og gennem bestyrelsesarbejde for fonde, zoologiske haver, nationalparker, natur-nationalparker, naturhistoriske museer og lignende virksomheder, der arbejder med naturbevarelse.

LinkedInprofil

Bestyrelses-cv

KIB formidler vederlagsfrit kontakt til Else Magård som bestyrelseskandidat.

Luk menu