Mette Bloch - Sofie Pihl - rub for luck

Mette Bloch: Vinderstrategi, kreativitet og branding

Resumé: Mette Bloch har hele to verdensmesterskaber bag sig i roning. Nu arbejder hun som forfatter, foredragsholder, coach – og som det nyeste som medlem af organisationen KIB-Kvinder I Bestyrelser: ”Virksomhederne skal have mod til at trække på nye profiler i bestyrelserne i stedet for de traditionelle spejlbilleder”. Hendes primære kompetence er ’at vinde’. ”Det kan en del bestyrelser lære noget af,” mener hun.

Nu skal bestyrelser lære at vinde
Mette Bloch blev i 1990 den første kvindelige danske verdensmester i singlesculler. Hun gentog præstationen to år senere. De to guldmedaljer blev suppleret med to bronzemedaljer i 1991 og 1993. Hun fødte datteren Line i 1996 og stillede derefter op i 1998, hvor hun vandt World Cup-regattaen i München. Siden har hun været foredragsholder, forfatter og entertainer. Nu skal hun noget nyt, nemlig være bestyrelsesmedlem. Specialerne er vinderstrategi, kreativitet og branding. Plus et stort talent for begejstring, der fylder helt ud i enhver forsamling.

Erhvervsmæssigt mod
Mette Bloch har en erfaring i vinderstrategi fra sport og forskellige erhvervsaktiviteter, kreativitet som bl.a. en succesrig forfatter og branding af sig selv som coach, foredragsholder og resurseperson. Specialerne er både dybere og bredere end hos de fleste topledere. Udover at have udviklet konceptet ’at vinde’ til perfektionisme, har hun også et betydeligt erhvervsmæssigt mod. Som da hun i for nogle år siden lejede Tivolis Koncertsal med 1.600 pladser til sit one-woman show. Forestillingen skulle kun vises én gang – én aften. Hun ville overfor sig selv bevise, at hun kunne. Enkeltbillet til Helvede, hvis det ikke gik. Det gjorde det. Et udsolgt hus jublede. De havde aldrig set noget lignende.

Præstation kræver træning
”Som professionel sportsudøver er jeg vant til, at enhver præstation kræver træning, træning og træning. Så jeg arbejdede med teksterne, scenografi, musik og den samlede performance i et helt år. Det var enormt tilfredsstillende at opleve, at det kunne lade sig gøre. Mange af os overser forbløffende mange muligheder, fordi vi afstår fra at prøve det ukendte.”

Fokus på vækst- og mellemstore virksomheder
KIB-Kvinder I Bestyrelser er et karriereudviklingsprogram med konceptet Leadership Through Boards®, hvorefter medlemmerne som ledere får strategisk tilgang til det operative arbejde gennem bestyrelsesarbejde. Mette Bloch vil især fokusere på vækstvirksomheder og mellemstore firmaer på bestyrelsesniveau – der trænger til out-of-the-box tænkning.

”Der er tillid til, at jeg kan bidrage til netop disse virksomheder, fordi de oftest mangler vinderfokus. Samtidig har jeg fra min foredragsvirksomhed og mit forfatterskab betydelig erfaring i at kommunikere. Det er en forudsætning for at begå sig i ledelser og bestyrelser,” konstaterer hun.

LinkedInprofil

KIB formidler vederlagsfrit kontakt til Mette Bloch som bestyrelseskandidat

Luk menu